Gyakran Ismételt Kérdések

Térképes tankockát szeretnék készíteni, amelyen városokat kell megnevezni. De nem tudom, hogyan lehet megmondani neki, hogy milyen térképet használjon. Megkerestem google maps-en, de nem tudom megmondani neki, hogy épp Németországot adja oda a diáknak. És azt sem tudom, mit jelent a térképközép.

Meglévő osztályomhoz most szeretne csatlakozni egy kolléga, hogy feladatokat tudjon adni a gyerekeknek. Van ennek egyszerű módja? Ki látja az eredményeket ebben az esetben?

Ha készítek egy tankocka mátrixot, letörölhetem a tankockákat, amelyekből készült? Akkor is tudom majd a mátrixban módosítani őket?

Van olyan csoportom, ahol nem jelzi vissza nekem, hogy megcsinálta a feladatot a gyerkőc, vagy azt jelzi, hogy rosszul, miközben a gyerek azt látja, hogy jól dolgozott. Mi lehet a gond?

Ha egy tanulói fiókot törlök az osztálycsoportból, akkor a tankocka fiókja is törlődik? Törlés után nem fogadta el a tanuló jelszavát, majd többszöri próbálkozás után a rendszer a hozzáférését is megtagadta.

Ha ezt a kiírás látom, hogy „ebben a mappában további … tankocka található. Ezek megjelenítéséhez meg kell adni a mappa PIN-kódját.” Milyen kódot kell beírni?

A LearningApps-be hová lehet/célszerű hivatkozásokat írni? A feladatmegadás-részhez nem túl szerencsés. Már láttam német kollégánál a lap alján feltüntetve, de hiába nyitottam meg a kockáját, nem leltem a helyét...

Hogy lehet a tanulók meghívását leegyszerűsíteni QR kóddal?

Szeretném bővíteni a tankockáimat úgy, hogy az Üzenőfalra illesztettem egy Redmentás feladat HTML kódját. Meg is jelenik a feladat, de amikor elmentem , akkor csak a cetli marad feladat nélkül. Tavaly pedig sok ilyet csináltam, és importáltam a mátrixba ezeket az Üzenőfalas teszteket. Mit tudtok tanácsolni?

Van olyan tankocka, amellyel írásbeli szorzásra, osztásra lehet feladatokat készíteni?

Lehet nyomtatni a kész tankockákat?

Miért érdemes üzenetfogadására beállítani fiókunkat?

Hogyan tudjuk beállítani fiókunkat úgy, hogy tudjunk üzeneteket fogadni?

Szeretném megoldani, hogy egy tankockánál az ellenőrzéskor hibátlan megoldás esetén ne szöveg jelenjen meg, hanem egy előre kiválasztott zeneszám. Tud ilyet ez a program?

Ugyanazt a tankockát meg tudom osztani egyszerre több osztályban is? Ha igen, hogyan?

Hol kell megadni az adminisztrátori jelszót az üzenőfal tankockához?

Az Üzenőfal tankockánál nem tudok törölni egy cetlit, mert ezt írja ki: „Ön nem adminisztrátorként van bejelentkezve. Kattintson a megfelelő ikonra az eszközsoron.” Pedig be vagyok jelentkezve.

Szeretném az Üzenőfal tankockámat nyilvánossá tenni, de nem sikerül. Mit tegyek?

Hogyan kerülnek be a 3D-s tartalmak bizonyos tankockába?

Láthatják-e a tanulók saját fiókjukban, hogy melyik feladatot nem oldották meg hibátlanul? Tanulóként van-e statisztika nézési lehetőség a rendszerben? Feladatként félév előtt pótolniuk kell, de csak a tanári statisztikából tudok számukra ehhez segítséget adni? Elég macerás a sok feladatból összeválogatni a számukra!

Van olyan Tankocka, melynek megtekintéséhez kódot kell használni. Hogy lehet ehhez hozzájutni?

Hogy lehet átnevezni az osztályokat?

Láthatják-e a tanulók saját fiókjukban, hogy melyik feladatot nem oldották meg hibátlanul? Tanulóként van-e statisztika nézési lehetőség a rendszerben? Feladatként félév előtt pótolniuk kell, de csak a tanári statisztikából tudok számukra ehhez segítséget adni?

Meg lehet-e oldani, hogy egy gondolattérképes tankocka két változatát készítsem el úgy, hogy az első is megmaradjon változatlanul - anélkül, hogy teljesen újraírnám? A tankocka átdolgozása esetén nekem csak az új változat marad meg. A hasonló tankocka készítésénél is üresen indul a sablon. Lenne egy elkezdett változat, amit a gyerekeknek adnék, hogy folytassák, ahogy ők szeretnék, egy másik változatban pedig az én verzióm lenne. Eddig úgy oldottam meg, hogy a másodikat is elölről kezdtem, ami kicsivel több idő.Más tankockáknál ez nem okozott gondot.

A Párkereső tankockánál nagyon jó lenne, ha nagyobbak lennének a betűk. A teljes képernyő se növeli meg annyira a betűk méretét, hogy jól látszódjon. Hogy lehetne megnövelni ennél a típusnál a betűk méretét?