Gyakran Ismételt Kérdések

Szeretném megoldani, hogy egy tankockánál az ellenőrzéskor hibátlan megoldás esetén ne szöveg jelenjen meg, hanem egy előre kiválasztott zeneszám. Tud ilyet ez a program?

Ugyanazt a tankockát meg tudom osztani egyszerre több osztályban is? Ha igen, hogyan?

Hol kell megadni az adminisztrátori jelszót az üzenőfal tankockához?

Az Üzenőfal tankockánál nem tudok törölni egy cetlit, mert ezt írja ki: „Ön nem adminisztrátorként van bejelentkezve. Kattintson a megfelelő ikonra az eszközsoron.” Pedig be vagyok jelentkezve.

Szeretném az Üzenőfal tankockámat nyilvánossá tenni, de nem sikerül. Mit tegyek?

Hogyan kerülnek be a 3D-s tartalmak bizonyos tankockába?

Láthatják-e a tanulók saját fiókjukban, hogy melyik feladatot nem oldották meg hibátlanul? Tanulóként van-e statisztika nézési lehetőség a rendszerben? Feladatként félév előtt pótolniuk kell, de csak a tanári statisztikából tudok számukra ehhez segítséget adni? Elég macerás a sok feladatból összeválogatni a számukra!

Van olyan Tankocka, melynek megtekintéséhez kódot kell használni. Hogy lehet ehhez hozzájutni?

Hogy lehet átnevezni az osztályokat?

Láthatják-e a tanulók saját fiókjukban, hogy melyik feladatot nem oldották meg hibátlanul? Tanulóként van-e statisztika nézési lehetőség a rendszerben? Feladatként félév előtt pótolniuk kell, de csak a tanári statisztikából tudok számukra ehhez segítséget adni?

Meg lehet-e oldani, hogy egy gondolattérképes tankocka két változatát készítsem el úgy, hogy az első is megmaradjon változatlanul - anélkül, hogy teljesen újraírnám? A tankocka átdolgozása esetén nekem csak az új változat marad meg. A hasonló tankocka készítésénél is üresen indul a sablon. Lenne egy elkezdett változat, amit a gyerekeknek adnék, hogy folytassák, ahogy ők szeretnék, egy másik változatban pedig az én verzióm lenne. Eddig úgy oldottam meg, hogy a másodikat is elölről kezdtem, ami kicsivel több idő.Más tankockáknál ez nem okozott gondot.

A Párkereső tankockánál nagyon jó lenne, ha nagyobbak lennének a betűk. A teljes képernyő se növeli meg annyira a betűk méretét, hogy jól látszódjon. Hogy lehetne megnövelni ennél a típusnál a betűk méretét?

Hogy lehet a tankockáimat a közösségi oldalak csoportjaiban megosztani?

Szeretném a kolléganőmmel megosztani az osztályom fiókját. Hogyan tudom ezt megtenni, hogy az ő tankockáit is itt lássa az osztály?

A tanítványaim tankockáit hogyan tudom kitörölni?

A tavaly mappába felvett osztálynévsort, regisztrációval, tankockákkal, stb. hogy tudnám áttenni egy másik mappába?

A „keresztrejtvény” tankockát ki tudom-e nyomtatni?

Szeretnénk egy közös feladatbankot létrehozni, hogy mi tanárok oda gyűjtsük a tankockáinkat. Mi ennek a közös tudásmegosztásnak a rövid útja?

Lehet-e valamelyik tankockával bűvös négyzetet szerkeszteni?

Nagyon sok német nyelvű tankockát látok. Ezek magyar nyelvű változata nem elérhető?

A learningapps.org oldalon nem találom a „Hozzárendeléses táblázat"-ot, a „Kiemelés szövegben” alkalmazást sem. Pedig régen nagyon sokszor használtam ezeket. 

Hogyan lehet egy-egy diákot áthelyezni másik csoportba?

Miként tudom az osztályaimat átnevezni? Például 5.-ről 6.-ra?

Hogyan lehetne a tankockákat a SMART táblához és programhoz társítani?

Mit tehetek, ha rossz helyre tettem egy tankockát? Hogy tudom kiszedni a mappából, pl. az osztálymappából?