Gyakran Ismételt Kérdések

A feladatgenerátorokkal hogyan lehet feladatot készíteni? Vagy ez csak generálja nekünk a feladatot, és mi nem tudunk feladatot készíteni vele?

Van arra lehetőség, hogy a Szókereső tankockánál beállíthassam, hogy mekkora legyen a rács? Pl. 15x15-ös, vagy 10x10-es?

Használható telefonnal is a Tankocka?

Létrehoztam egy osztályt és egy osztálymappát, melyben feladatok vannak. Tanulóimnak tanulói fiókot is létrehoztam, hogy a feladatokat megcsinálják. Az egyik tanuló fiókjába belépve azt vettem észre, hogy ugyan el tudja érni a feladatokat, de neki is megjelenik a hasonló tankocka készítése lehetőség, amire ha rákattint rögtön látja a megoldásokat is. Így az otthoni munka értelmét veszti. Van-e lehetőség arra, hogy ne jelenjen meg a diáknak a szerkesztés lehetősége.

Témakörönként csoportosítottam magamnak a tankockákat, és mindig az adott csoportnak abból az aktuális témakörből tudok feladatokat betenni a csoportba. Tegnap a jól bevált módon próbálkoztam a tankocka hozzáadásával és nem adja hozzá a csoporthoz a kiválasztott feladatot, amit eddig tökéletesen csinált. Mi történt?

A "Kockalapok" oldalon lévő sablonok közül, a Feladatgenerátorok közül szeretnék egyet választani. A problémám, hogy nem tudom szerkeszteni az általam kiválasztottat. Valahogy hiányzik a többi sablon alatt megtalálható "Hasonló tankocka készítése" felirat. Mi a teendő?

"Legyen ön is milliomos!" tankockát csinálok, de a hozzáadható plusz kérdéseket nem menti el, csak az eredeti 6-ot! Mit kell tennem, hogy az "Add questions" lehetőségnél gyártott extra kérdések is elmentődjenek??

Ha egy versenyre összeszedtem tankockákat a diákjaimnak és a középiskolás kolléganő szeretné ugyanazokat a tankockákat a saját diákjaival megosztani, akkor ennek mi a módja? Csak akkor tudom megtenni, ha nyilvánossá teszem a tankockáimat? Vagy a mappákba rendezett teljes "osztálymappát" meg tudom valahogy osztani a kolléganővel, hogy ő tovább oszthassa a diákjainak?

Egy osztályhoz lehet több tanárt "rendelni"? Helyettesíteni fognak és LA feladatokat hagyok a diákjaimnak, de szeretném, ha a kolléga is látná, hogy tényleg dolgoznak. Erre vonatkozóan nem találtam semmit a LA felületén. Nincs is, vagy csak én nem találom?

Korábban volt rá lehetőség, hogy bizonyos feladatokat letöltsünk, vagy pl. a Párosítós feladatot word formában nyomtassuk. Van olyan tankockatípus, aminek van letöltési lehetősége?

Hol tudom megnövelni a betűméretet? A Párosítós feladatnál nem látják jól a gyerekek.

Egy-egy tankockát hogyan tudok elhelyezni több osztály mappájába?

Szókereső feladatot készítettem. A gyerekek tablettel dolgoztak én pedig kivetítettem a táblára. Érdekes módon a táblán teljesen másként jelent meg a feladat, a szavak elhelyezése teljesen más volt. Miért történik ez?

Tudtok valami jó megoldást, ami a csoportba rendezés típusú feladatoknál megoldás arra, hogy ne torzuljon a háttérkép? Már egy ideje próbálkozom ezzel-azzal a szerkesztésben, de sehogy sem sikerül ezt megoldani. Van erre recept?

Diákjaimmal vannak már kész tankockáink, melyek közül szeretnék én is a felületen megosztani.

Létrehoztam egy osztálymappát és regisztráltam a diákokat. A rendszer generált nekik bejelentkező nevet és jelszót, amit megadtam nekik és szépen dolgoztak is vele órán. Viszont csak később vettem észre, hogy mindenkinek fejenként 10 fiókot hozott létre! Mit rontottam el? Ezeket csak egyesével fogom tudni kitörölgetni, mert akkor az elég nagy munka lesz (kb. 126 db)?

Az akasztófa másként tankocka típushoz lehet-e nagybetűről kis nyomtatott betűre váltani a megoldásoknál, úgy mint ahogy a Szókeresőnek van ilyen funkciója.

Eltűnt három gyerek az egyik osztályomból, pedig nem töröltem ki őket. (Legalábbis direkt biztosan nem.) 

A gyakorló feladatokon kívül van olyan funkciója a tankockának, hogy dolgozatot íratok, a program kijavítja (mint a Redmentánál) és annak eredményét megkapom egy felületen?

A tankockák használhatók-e internet nélkülözésével is? Lementhetőek-e pendrive-ra úgy, hogy ha ingadozik az internet -sajnos gyakran előfordul- ,akkor is tudjam használni az órán?

Hogyan tudok saját osztályt és tanulói fiókat létrehozni? Elég a főoldalon megadni honnan érhető el?

A Párkereső tankockával létrehoztam egy párosító gyakorlatot, ahol tíz párt kell megtalálni. Létezik-e olyan opció, hogy 30-40 párt teszek a feladatba, amiből egy-egy megnyitáskor csak random 10 jelenik meg. Hasznos lenne, ha a feladatok minden megnyitáskor némileg változnának, mégpedig nemcsak a sorrendjük.

Lehet egy feladatot klónozni? A formája megvan, csak a tartalmat kellene módosítani némileg, de új feladatként.

A rendszer automatikusan generál mindenkinek egy QR-kódot is, amit az eszközzel beolvasva rögtön bejut a gyerek a saját fiókjába, nem kell felhasználónevet és jelszót beírni. Ha a QR kódot a sulis tableten beolvassa a gyerek, akkor az adott tanár felületére jut? 

Mi a teendő, ha a nyelvtanár kolléganő létrehozott egy csoportot (osztályt) még tavaly, s most az osztályfőnök szeretné a teljes osztálynak létrehozni a csoportot/osztályt, hogy ő, mint osztályfőnök láthassa a diákok aktivitását, ne a nyelvtanár.